marți, 27 iulie 2010

Bratislava – Berlin


Suntem usurati. Am terminat cea mai grea parte a concediului. Am ajuns pe la 8:30 ora locala in Berlin, dupa aprox. 1300km in 28 de ore. Gata cu condusul nebunesc, am facut 20% din drum in 10% din concediu. De acum pana in ultima zi avem doar etape scurte.


Sa recapitulam ziua de azi:

- ne-am trezit destul de tarziu, considerand ora tarzie la care ne-am culcat. Am plecat din Bratislava la 10:30 ora locala (de acum inainte, cand spun ora va fi CET) setand GPS-ul pentru Dresda, centru.

- am ajuns pe la 4:30pm la destinatie. Nu parea mare lucru din parcarea unde am ajuns (0.5EUR/20min). Am luat 40min, si am iesit in centru, sa vedem ce e de vazut. Spre surprinderea mea, chiar ai ce vedea in Dresda. Este extraordinar. Am revenit si am mai luat parcare de 2EUR (80min) pentru ca aveam ce vedea. Vom pune si ceva poze, din pacate tare putine pentru ca am patit cum patim de fiecare data, s-au terminat bateriile. Nu-mi pot explica cum, dar s-a intamplat (2 seturi, sa nu credeti ca am fost nepregatiti :D). Ne-a mai batut un vant pe malul Elbei mai mai sa ne ia pe sus 
- la 6:30pm am plecat din Dresda, foarte multumiti de ceea ce am vazut.
- dupa 2 ore am ajuns in Berlin si ne-am cazat la Hotel Grand City Berlin East (face parte din lantul Holiday Inn) unde contra 37.6EUR/camera dubla/noapte am primit o camera foarte faina, la etajul 12 :) Din pacate nu avem net in camera decat cu 13EUR/zi, asa ca am zis pas. Gasim noi maine un McDonald’s sa punem chestiile pe blog :)

De remarcat pana acum: benzina foarte scumpa, ma asteptam ca in Germania sa fie mai ieftina (de la 1.37EUR/l), si eu care credeam ca la Bratislava era scumpa (1.230EUR/l). In supermarket, cam totul e mai ieftin decat la noi. Adica apa plata 0.19EUR/1.5l, suc de mere 0.6EUR/1.5l si probabil si altele.

Consumul pana acum e 7.9l/100km, probabil pentru ca vineri am mers non-stop cu AC pornit, iar azi am mers cu 170km/h pe minunatele autostrazi ale nemtilor. Ma gandesc ca zilele urmatoare mai scad putin consumul avand in vedere ca voi merge mai putin si mai calm.

Prin Berlin e destul de frig acum, am iesit la o plimbare de seara pentru a pregati planul pentru maine (sa gasim mijloace de transport in comun). Bate si un vant destul de serios. E bine totusi ca nu sunt 40°C

Maine - relaxare, plimbare, nu mai conduc, nu mai stau pe scaun :D

Un comentariu: