sâmbătă, 24 iulie 2010

Bratislava - zi lunga

Si am inceput.
O zi grea, plina. Plan initial:
- 3:30 pm - plecare de la servici
- 4pm - pornit la drum

In realitate:
- servici pana pe la 4pm, fuga la reprezentanta Renault dupa imputernicire de la firma de leasing sa putem iesi cu masina din tara, facut plin.
- ajuns acasa: 4:30pm. facut dus, verificat bagaj
- 5:30pm pornit la drum

Am venit bine, fara evenimente neplacute. 150km/h pe autostrada, cu incetinit cand incetineau localnicii (apropierea camerelor probabil). Din pacate GPS-ul nu a stiut ca ungurii sunt mai harnici, si au pornit autostrada spre Nadlac, asa ca am pierdut pe acolo cam juma de ora.

Mai apoi, am dat un click aiurea pe GPS, si ne-am trezit cu o prelungire de traseu de vreo 50km, noroc ca ne-am prins la timp, cand am trecut de destinatia devenita intre timp "punct intermediar".

In fine, toate bune, ajungem cu bine la Bratislava, la Rafa si la Adi (apropo: multumim de gazduire) pe la 11:30pm ora Romaniei, 10:30pm ora locala. Si se pune o furtuna, de nu am putut scoate bagajele din masina :) peste vreo ora reusim totusi cu pretul unui dus scurt.

Poze nu avem azi, si probabil nici maine nu vor fi prea multe.

Planul pe maine:

9-10am - plecare spre Berlin via Brno, Praga, Dresda - 700km - estimez 7 ore cu marja de siguranta. Vrem sa ne oprim prin Dresda putin, 3-4 ore, in asa fel incat sa ajungem la Berlin seara, pe la 8-9pm. Spre ca maine planul sa iasa mai bine :)

4 comentarii:

  1. Super! Ma bucur ca ati ajuns cu bine.
    Am uitat sa va spun ca GPS-ul sa il folositi doar informativ ci mai mult sa va luati dupa indicatoare, mai ales ca ungurii lucreaza in draci la autostrazi.
    Poate pana veniti inapoi deja se va inaugura si portiunea dintre Szeged si Mako si iesiti tocmai bine la vama. Ieri cand am trecut pe acolo deja lucrau la mici finisari in zona.
    So, be focus on the road signs!
    Distractie si drum bun, si lasati mai multa marja de timp pentru evenimente neprevazute.

    RăspundețiȘtergere
  2. Happy you made it :). Aveti grija la masina ca vorba aia.. Bratislava (si voi sunteti cunoscatori, stiti de ce :D ), bafta spre nemti!

    RăspundețiȘtergere
  3. nashule,

    ieri pe la 5.50 PM (a 2-a oara probabil in cei 5 ani cand fug mai repede de la lucru) ies din cladire, prin parcare mi-s cu alt coleg cand vad ca o tipa se uita la mine (cam tot a 2-a oara in ultimii 5 ani cand mi se intampla si treaba asta)
    vad ca se tot uita, "pe fatza" cum s-ar zice, ma uit atunci si eu la ea
    ea vine spre mine, mie drumul spre casa imi trecea pe langa ea
    cand, pac! imi si vorbeste: "Tu esti Dalin ?"
    eu zic "Da"

    in acele fractiuni de secunda pana cand ea a continuat sa-mi vorbeasca, au apucat doar 3 variante sa-mi treaca prin cap:
    1. imi zice ca am castigat ceva premiu (o masina, un apartament, milionul de euro, etc)
    2. imi zice ca ma iubeste de cativa ani si doar acum are curajul sa-mi spuna
    3. ma cheama pana la ea acasa s-o ajut sa-si mute biroul

    in realitate insa ea zice: "acum au plecat din Timisoara iar Vali mi-a zis sa-ti las cheile astea.. o sa te sune el sa-ti spuna ce-i cu ele"
    cum n-ai sunat, Vali te rog sa-mi zici de la ce-s cheile alea, trebuie sa merg sa ud vreo planta, hranesc vreo matza, eliberez vreun ostatic..?

    p.s.
    nu era secretara ta oficiala, era o alta tipa!
    p.p.s.
    150 km/h nu-i motiv de lauda :(

    RăspundețiȘtergere
  4. @ finu nr. 1:

    pai finule, sper sa nici nu te sun :) ti-am lasat cheia in caz ca ... deci sper sa nu fie cazul :) daca vrei sa scapi de ea, vorbeste cu unul dintre antecomentatorii tai sa o preia :) vorbesc eu si cu ei cum am vorbit cu tine :P

    RăspundețiȘtergere