marți, 27 iulie 2010

Hannover - A'dam


Cea mai "aventuroasa" zi din concediu. Pfoa ... Am inceput cu trezirea la 6:45, ca Jan si Sybille mergeau la servici de la 7:30. Am mers pe la Continental AG Hannover, apoi am mers in centru si am vizitat ce era de vizitat pe acolo. Cand sa plecam ... surpriza: moare GPS-ul. scot cablul, vad o gramada de componente in locasul brichetei ... le scot, incerc sa le pun la loc, bag inapoi ... nimic. Bag bricheta, nu se incalzeste. Au ... ce ne facem fara GPS la nici jumatatea drumului? bine ca avem 2 GPSi si ni se strica bricheta.


Nu ne panicam, luam laptop-ul, il pornim, bagam GPS-ul la el ... yeah, avem GPS cat tine bateria laptop-ului. Asa ca profitam de el si cautam o reprezentanta Renault si fuga repede la ei. Cand ne vad astia ... ne iau cu "o lasati pana maine si vedem ce putem face". Alo, Deutchland, noi avem un program, rezervari, trebuie sa ajungem la A'dam azi, cum adica maine? Pai ... sa vedem, hai sa ma uit eu zice "der maister", un arian la vreo 30 de ani. se uita, cica nu stiu ce sigurata de 15A nu exista si ar trebui sa fie.a mers pana acum, nu am umblat la sigurante si nu mai merge, asa ca chiar daca ar trebui sa fie acolo si nu e, nu e de vina siguranta aia. se mai uita, cheama pe altu', se uita si ala vreo juma de ora si cica o gasit siguranta aia, si cica era busita siguranta aia, si o schimbat-o. Din pacate, cand s-a dus siguranta a busit si cablul de alimentare de la GPS-ul lui Iuli. Sorry Iuli :D GPS-ul merge inca, dar trebuie sa-ti luam un incarcator.
Si ca sa vedeti ce "diferenta" e intre nemti si romani, cand l-am intrebat cat ne costa, ne-a zis ca un neamt veritabil: zwanziech. Bineinteles ca fara chitanta, ca daca vroiam chitanta trebuia sa stam pana a doua zi :)
Bun o fost, ca doar ne grabeam. si asa, in loc sa plecam la 9:30 din Hannover, am plecat la 12:30. Dupa ce plecam, vreau sa-mi inchid geamul la intrarea pe autostrada (ca pana atunci evident ca nu aveam nevoie, la 50km/h), se inchide in reprize, si de tot. adica nu se mai deschide acum nici cum. Asta e bucuria a doua.

In fine, desi doar 375km pana la A'dam, dupa vreo 200km mi se inchideau ochii. muream de somn. am gasit o parcare si am tras vreo ora de somn. Dupa am tras un badminton in parcare de se uitau tiristii ca la circ, si am plecat. Am ajuns cu bine, am gasit hotelul, dar cand i-am zis dude-ului de la receptie de parcare, l-o umflat rasul. Parcare in A'dam? pai ... 4EUR/h, 36EUR/zi sau mergeti la Ajax Arena si e 6 eur/zi si va da un bilet de metrou sa va intoarceti la hotel. Asa ca, cica incercam sa mergem acolo ... bagam vreo 7km, intram in P6 (adica parcarea 6), intrebam pe paznicul de acolo, ala ne zice ca doar in parcarea P1 merge duma cu 6eur/zi. naspa. pe acolo nu putem ajunge ca e plin de "interzis", asa ca bagam picioarele, ne intoarcem la hotel sa luam acolo cu 36eur o zi. Si acolo (de fapt si in P6), surpriza. nu merge cardul nostru, merge doar card de la banci "dutch" asa ca schimbam in Liddl (dupa 2 ture de cumparat suc si ciocolata), si mergem cu 18 monede de 2 EUR la automat sa ne luam parcare. bineinteles ca nu merge din prima, ne ajuta receptionerul care facea pe el de ras, dar na ... asta e.
Asa ca pe la 5:30 apucam sa iesim in A'dam, sa vedem niste cladiri incredibil de inguste (model flamand) si sa vedem red district care de fapt se transforma incet incet in ChinaTown. Bineinteles ne-a tras vreo 3-4 reprize de ploaie, ca deh, nu patimisem destul ziua asta.


Asa ca am revenit la hotel - ah, nu v-am zis, ca nu stam de fapt la hotelul unde am rezervat, aia ne-au dat cheie de la hotelul de dincolo de canal, ca deh, ei au o problema, dar e ok, e camera de 4 stam noi 2, arata binisor numa mobila e cam veche si avem view la unul din milioanele de canale de pe aici. perfect :) pacat ca ploua ca as sta cu scaunul pe balcon sa ma uit la canal.
Astia au case pe canalele astea, adica niste baraci plutitoare folosite ca locuinte. unele arata chiar foarte bine, avea unul perdeaua trasa si ii vedeam toata casa :)


Maine mai dam o tura prin A'dam, apoi mergem la R'dam sa vedem cel mai mare port al Europei, si apoi Bruges si innoptam la Jan in Gent.




9 comentarii:

  1. Da-l naibii de cablu ca iau cablu de la chinezii nostri.
    Mai, faza cu Amsterdamul o citisem undeva ca e naspa cu transportul cu masina pe acolo. La ei masina e cum e la noi bicicleta. Well... bine ca ati rezolvat.
    Sper sa mai aveti bani cand reveniti ca parca vad ca rumenesc ai nostri la servici. :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ati avut o zi "aventuroasa"! Nu poti sa pescuiesti de pe balconul hotelului? :P Concediu fain in continuare! Suntem cu ochii pe voi!

    P.S Am mai scris un comentariu, dar nu a aparut. E discriminare ceea ce faci! :P :)

    RăspundețiȘtergere
  3. da, e naspa cu transportul, stradute super inguste si biciclisti - milioane, si foarte multe biciclete parcate. oricum noi nu vroiam sa mergem cu masina prin oras, doar sa o parcam la hotel si apoi pe jos sau cu mijloacele de transport. stam destul de central, si am mers pe jos (cam 20min. pana in Red District).

    Anca, nu fac discriminari, nu mi-a aparut comentariul tau :( nu prea pot pescui de pe balcon ca am un copac in fata. altfel ... s-ar putea :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Vali , daca m-ai fi sunat veneam eu si-ti aduceam incarcator de GPS.

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze,era vina mea cand am postat :D M-a luminat Cristina.

    RăspundețiȘtergere
  6. pai la 36 Heuro nu puteati dormi in masina?
    La ce v-a mai trebuit hotel?!?! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai, ma puneti pe ganduri daca stati asa de aproape de Red District...
    Some pictures from there? ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. nu te mai atinge de masina ca o strici!
    (linda)

    RăspundețiȘtergere
  9. @linda: eu nu m-am atins, neamtu'si-o bagat nasul :(

    @alin: pai si ca sa dormim in masina trebuia sa platim parcarea :) oricum, era mai ieftin ca nu era chiar in centru (dincolo de canal incepea centrul) :)

    @jebi: stiu Jebi, dar de aia mi-am luat 2 GPSi sa nu te pun pe drumuri aiurea :) daca ai putea trage putin de autostrada nemtilor pana la szeged macar, ai ajunge aici imediat :) apropo, cum merge masinutza? a apucat Adela sa puna mana pe volan sau nu are loc de tine?

    RăspundețiȘtergere