marți, 3 august 2010

Meerhout - Luxemburg

In Meerhout am avut 3 zile de odihna, de vacanta. Am stat intr-o casa super, unde totul era la indemana, totul era logic si de bun gust. Gazdele au fost impecabile iar copiii minunati. cele mai bune zile ale vacantei. speram ca ne vor intoarce vizita.

Am jucat tenis de masa (Sven cu mine) si dupa doua partide scorul e 1-1. Poate jucam meciul decisiv in Timisoara :) Sambata am plecat la Leuven (Louvain cum ii spune in franceza) unde, dupa un tur al orasului am mancat o specialitate belgiana (de fapt elvetiana am inteles): fondue. A fost foarte bun si ne-am bucurat ca am mers acolo.

Leuven - Primaria


Duminica am mers in Bruxelles la o plimbare cu copiii. E un oras foarte frumos, pacat ca are atatea dealuri si atata am urcat si coborat ca seara eram varza. Aici am mancat alta specialitate, de data asta chiar locala: waffle.

Bruxelles - Rune, Robbe si catedrala



Am incheiat seara cu barbecue unde am servit ceva specialitati de carne preparate de tatal lui Sven (a fost macelar inainte de pensionare). A fost foarte gust, in special carnatii ...

Sven a observat ca un far nu mai merge, asa ca voi fi atent sa nu conduc seara/noaptea. O fi de la acelasi specialist neamt din Hannover? Am vazut si ca sigurantele nu sunt cum ar trebui in ceea ce priveste geamurile, in loc de una de 25A era una de 7.5A - le-am inversat asa ca acum geamul se deschide/inchide doar ca nu fluent, doar in etape. trebuie sa apas butonul de vreo 5-6 ori ca sa inchid/deschid complet geamul, dar e mai bine. Asa ca dimineata asta, pe drum spre Luxembourg am oprit la un Auto5 in Hasselt si am cumparat niste sigurante de rezerva. Am inlocuit-o, dar nimic nu s-a schimbat. Totusi, e mai bine decat nimic, cu asta putem trai pana terminam concediul.

Asa ca eram pe drum spre Luxemburg cand, inainte de Liege am vazut indicatoare pe autostrada ca E25 care merge catre Luxemburg e inchisa. Asa ca am luat-o pe E42 dupa cum spuneau indicatoarele, si am facut vreo 40km in plus. Asa ca, am ajuns la 14 in loc de 12:30 cum speram. nicio problema, ne-am cazat la magnificul Hilton ***** unde net-ul nu e gratuit si am taiat-o imediat in oras.

Luxemburg e un oras foarte frumos. E situat la confluenta raurilor Petrusse si Alzette, pe o diferenta de nivel de cateva sute de metri. Are un oficiu de turism asa ca am primit informatiile necesare despre ce merita vizitat si am facut-o in aprox. 5 ore. Bineinteles ca am fost extenuati din nou, am ajuns la hotel dupa 9pm. Planuim sa incepem ziua cu un inot in piscina hotelului, sper ca ne vom simti mai fresh dupa. De-abia astept micul dejun despre care Sven zicea ca e magnific.

Paris, venim, esti pregatit? Te tine?



2 comentarii:

  1. Apropo de faruri, ai incercat sa schimbi becul?! Uneri e cea mai simpla solutie... :P

    RăspundețiȘtergere
  2. naiba sa-l ia de far. nu vreau sa stric si alte minuni pe acolo. se schimba pe undeva pe la roata, bagi mana pe acolo si manaresti becu'. Ma descurc cu el si asa, ca oricum circul ziua.

    RăspundețiȘtergere