duminică, 8 august 2010

Valea Loirei

Azi am pornit devreme. Aveam drum lung pe la castelele ramase de ieri si apoi spre Lyon, fara autostrazi. Am luat pe rand Chateau de Villandry, Chateau Azay-le-Rideau, Chateau de Chinon, Chateau de Rivau, Chateau de Chenonceau si Chateau de Valençay. Nu am intrat in ele, nu aveam timp, asa ca de la Chenonceau n-am vazut mai nimic, ca era bine ascuns.

Drumul pe dinafara autostrazii nu a fost asa de rau, multe limitari de viteza (30 - centrul localitatii, 50 - localitate, 70 - inaintea unei curbe sau unei intersectii, 90 in general) dar nu am prea tinut seama de ele. am mers asa cum imi permitea drumul, fiind atenti la semnalizarile de radar (radarul e presemnalizat cu vreo 100m inainte).

Mergand insa pe aceste drumuri laturalnice am avut ocazia sa vedem Franta asa cum este in realitate, si nu doar ce se vede de pe autostrada.
Prin urmare: drumuri bune. A - autostrada, N - drum national, Dwxyz - cu cat mai putine cifre cu atat mai mare drumul) - ei bine, un D cu 3-4 cifre este ca un drum bun la noi. Ne-a dus GPS-ul si pe ceva drum super ingust, care lega niste sate amarate si chiar si ala era asfaltat si fara gropi.

Cu GPS-ul alte aventuri. La un moment dat, cand aveam o distanta mai mare intre 2 castele, imi da 120km. Din ce vazusem eu aseara pe bing maps, distanta trebuie sa fie considerabil mai mica, si mai ales mi-a atras atentia traseul, ca nu era minim. la timp imi dadea 140min, deci nici rapid nu era. setarea in GPS era "optim". Am schimbat in "cel mai scurt" si surpriza, 75km si 90min, diferenta foarte mare. Asa ca am mers pe asta cel mai scurt si am avut grija sa nu merg pe orice drum forestier pe unde m-ar fi dus, si am ajuns in 60min, asa ca am fost multumit.

Pe ruta Valençay - Lyon, pe optim imi dadea 371km iar pe cel mai scurt 360 asa ca pentru 11km nu a meritat, si l-am lasat pe optim. Cu timpul insa nu m-am inteles cu el, imi zicea vreo 7h30 initial si am facut cam 6h:15 cu 2 pauze, alimentare cu benzina, cumparaturi la supermarket si gresit strada cand sa intram in Lyon, asa ca in loc sa mergem pe langa, pe viteza, am mers prin oras, semafoare si giratorii. Asa ca 5h cred sa fi fost de condus propriu zis.

Vestea cea mai buna este ca imi merge geamul :) e ca nou, dragu'de el. nu i-am facut nimic, pur si simplu a vazut ca nu-l bag in seama si s-a vindecat :) asa ca am avut un boost de moral numa fain inainte de drumul spre Lyon.

Seara asta nu avem net in camera, cica din cauza lucrarilor de prin hotel nu mai bate pana la noi in camera wireless-ul, asa ca voi posta maine dimineata inainte sa plecam. Ruta pentru maine (duminica) va fi Lyon - Geneva - Lausanne - Lucerna - Winterthur. In functie de cum va merge (vom evita autostrazile si azi), vom sari peste unele sau vom intra si prin Zurich.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu