sâmbătă, 7 august 2010

Paris - Tours

Ieri prin Paris am mers mai mult cu metro-ul, pentru ca obiectivele ramase erau mai dispersate. Am inceput cu Opera, apoi Place Vendome, Sacre Coeur, Notre Dame de la Lorette, La Defense, Trocadero + Turnul Eiffel, Invalides, Musee D'Armee, Asemblee Nationale, Palais Bourbon, Musee D'Orsay, Conciergerie, Palais de Justice, Institut du Monde Arabe, Gare Austerlitz, Bastille.
Am fost rupti dupa asa un tur. Aseara m-am pus sa fac traseul pentru azi, cu castelele de pe Valea Loirei, si sa fac rezervare la un hotel prin Tours. Am gasit un Premiere Classe la 41eur, foarte bun si in drum.

Asa ca dimineata am purces la drum cu oarecare intarziere (am mai facut niste cumparaturi de la un supermarket ieftin din Paris plus greu cu facutul bagajelor), si am mers la Versailles. ne-am plimbat doar pe afara, nu am intrat, ca era o coada de vreun km (invartita prin curte) la intrare, asa ca am facut cateva poze si am plecat.
De acolo am mers la Chartres, am vazut catedrala, apoi la Orleans tot pentru catedrala. Voisem si Ch'dun dar era deja destul de tarziu si l-am sarit. De la Orleans am mers la Ch'bord, castel care mi s-a parut extraordinar. de acolo la Ch'rny dar degeaba, ca nu am vazut nimic. intrarea era 15euro si nu am vrut sa platim atat pentru o scurta vizita pe dinafara si 3 poze. era foarte bine ascuns asa ca nu am vazut nimic.

Urmatorul a fost Bois, ca era in drum spre Ch'boise. Ch'boise a fost mai frumos, de la cel din Bois aveai o panorama faina asupra centrului orasului iar catedrala se vedea mai sus. Intre astea doua am mai vazut unul pe malul raului, am si oprit intr-o parcare sa-l pozam. e cu zoom, asa ca nu stiu cat de reusite sunt pozele, ca nu prea reusesc sa intepenesc cand le fac.
Mai aveam in plan vreo 4-5 dar nu au iesit ca se facuse tare tarziu, sunt aici aproape si le facem maine. plus drumul pana la Lyon ... Dar am rezervat de seara asta hotelurile pentru restul sejurului, asa ca maine stam la Premiere Classe Lyon Est Bron Eurexpo, apoi la Etap Winterthur in Elvetia si ultima noapte la Jess Hotel Urstein in Salzburg. Daca nu sunt surprize, marti seara suntem in Oradea.


Un comentariu:

  1. dezlegarea rebusului:

    Ch'dun = nuduaetahC
    Ch'bord = drobmahC ed uaetahC
    Ch'rny = ynrevehC ed uaetahC
    Ch'boise= esiobmA'd uaetahC

    RăspundețiȘtergere